Svensk-franskt lexikon

Det öppna svensk-franska lexikonet där vi hjälps åt att översätta ord till franska och svenska.

Vad vill du slå upp?

Översätta böra, måste från svenska till franska

Annons
Annons

Andra sökte efter

morkullaInnehållDet var roligtsimmarumpanybörjareByggnadChevreuilpouvoirTrevlig kvällÄlskar hennemusikSortirParfoixDe var så litedejeuneTa emotoui, vous etesSvenskaFrukost
Annons
Annons
måste, bör   –   devoir
bör, måste   –   devoir
vi måste   –   on doit
han måste   –   il doit
måste   –   dois
Annons

Bo på Laumon Hotel i Barcelona ☀️☀️☀️

Modernt och superfräscht hotell som tilltalar många!

Laumon Hotel är ett utmärkt alternativ när du vill ha ett modernt och prisvärt boende i Barcelona. Få en minnesrik semester i denna pulserande metropol ?. I hotellets närområde finns trendiga barer ? och restauranger ?.

Sök din resa till Barcelona (flyg + hotell för 2 vuxna) ??

böra, torde   –   devoir
böra   –   devoir
måste   –   il faut
man måste   –   il faut
jag måste   –   je dois
en läxa   –   un devoir
plikten   –   le devoir
bör   –   doit
man bör   –   on doit
Annons
Annons
läxa   –   devoir
Annons
kosta   –   coûter
bör jag?   –   dois-je
Annons
Annons

Översätt böra, måste till andra språk

Franska

böra, måste på franska

Franska är ett av de största romanska språken och räknas som ett världsspråk. Det talas av omkring 109 miljoner människor som modersmål och tillsammans med andraspråkstalare av omkring 290 miljoner.

Det är efter engelska det mest studerade språket i världen och totalt har upp emot 600 miljoner betydande kunskap i franska.

Spanska

böra, måste på spanska

Spanska är ett ibero-romanskt språk och talas som modersmål av 386 miljoner människor, varav 90% i Syd- och Nordamerika.

Mexico är den folkrikaste spanskspråkiga nationen. Spanska behärskas dessutom av ca 15% av befolkningen i USA.

Spanska är officiellt språk i Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Costa Rica, Kuba, Dominikanska republiken, Ecuador, Ekvatorialguinea, El Salvador, Guatemala, Honduras, Marocko, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Spanien, Uruguay och Venezuela.

Tyska

böra, måste på tyska

Tyska är ett germanskt språk talat av omkring 120 miljoner människor, vilket gör det till Europas näst största språk (efter ryska) och det germanska språk med, näst efter engelskan, flest talare i världen.

Tyska förekommer i många dialekter (med huvudtyperna högtyska och lågtyska), och har mer än de flesta andra germanska språk bevarat mycket av den urgermanska grammatiken, med exempelvis i större omfattning bibehållna kasusböjningar.

Italienska

böra, måste på italienska

Italienska är ett romanskt språk inom den indoeuropeiska språkgruppen och talas av ungefär 70 miljoner människor, varav de flesta i Italien.

Den italienska som talas idag är till stora delar baserad på toskanska dialekter och kan sägas vara ett mellanting av dialekterna som talas i Italiens södra delar och de norra delarnas galloromanska dialekt. Den sedan länge etablerade toskanska språkstandarden har de senaste årtiondena börjat bli influerad av den typ av italienska som talas i Milano, Italiens ekonomiska nav.